برای افزایش سطح کیفیت زندگی، همیشه باید جزئیات و موارد کوچک را در نظر گرفت. یکی از این موارد ریز، انتخاب تشک برای خواب شب است. تشکها عامل اصلی شادابی یا کوفتگی بیداری در صبح روز بعد هستند. در واقع انتخاب درست تشک نرم یا سفت روی کیفیت خواب و در نتیجه کیفیت زندگی افراد تاثیر میگذارد. در ادامه این مطلب به شما میگوییم که انتخاب تشک نرم بهتر است یا سفت تا بهراحتی بهترین تشک مناسب وضعیت جسمانی خود را تشخیص دهید. با مطالعه این مقاله میتوانید با کمردرد و کوفتگی بعد از خواب برای همیشه خداحافظی کنید.
ساختار تشک؛ اصلیترین تفاوت تشک نرم یا سفت
اغلب تشکها از لایههای مختلف تشکیل شدهاند که هر یک از آنها عملکرد خاصی دارند. در مجموع، این لایهها باعث ایجاد تشکهای نرم یا سفت میشوند. هر یک از این تشکها مزایا و معایب خاصی دارند؛ در نظر داشته باشید درک تفاوتهای تشک سفت و نرم به شما در انتخاب بهترین تشک خوشخواب کمک میکند. در ادامه با ساختار تشکهای نرم و سفت آشنا خواهید شد.
تشک نرم؛ انطباق بیشتر را با لاتکس نرم و پرهای طبیعی تجربه کنید
تشکهای نرم از چند لایه مختلف تشکیل شدهاند؛ ولی مواد استفاده شده در آنها حس راحتی و نرمی را به مخاطب القا میکند. تشکهای نرم از لایههای زیر تولید میشوند:
- کویلهای نرم: ضخامت کمتر و فاصله بیشتر برای نرمی
- فوم نرم: احساس راحتی با مواد منعطف فوم
- لایههای پشتیبانی نرم: حمایت کافی به نواحی حساس بدن
- پوشش محافظ: برای محافظت از لایههای داخلی
- لایههای انتقال وزن: توزیع وزن بدن با مواد نرم
تشکهای نرم برخلاف تشک طبی رویال یا تشکهای طبی برندهای دیگر، فنرهای هیبریدی دارند. این محصول برای افرادی مناسب است که در طول شب مدام تغییر وضعیت میدهند. تشکهای نرم مزایا و معایبی دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
مزایا: خوابیدن روی تشکهای نرم فرد را کمی به داخل فرو میبرند و باعث کاهش احساس فشار روی شانهها و باسن میشود. بهطورکلی مردم تشکهای نرم را با عنوان راحتی و نرمی میشناسند.
معایب: تشکهای نرم معمولا فاقد تکیهگاه هستند. این محصولات قادر به تحمل وزن بالا نیستند. همچنین در زمان فرو رفتن نیز ممکن است فرد با احساس گرما بیدار شود؛ چرا که قسمت زیادی از بدن در معرض هوای اتاق خواب قرار نمیگیرد.
فوم سفت تشک از ستون فقرات پشتیبانی میکند
تشکهای سفت از چند لایه مختلف تشکیل شدهاند. این لایهها سفتی بیشتری دارند و شامل موارد زیر هستند:
- کویلهای محکم: متشکل از سیمهای فولادی و پشتیبانی از تشک
- فوم سفت: کمک به حفظ شکل تشک و ارائه پشتیبانی اضافی
- لایههای پشتیبانی: پشتیبانی از نواحی مختلف بدن
- پوششهای محافظ: حفاظت از لایههای داخلی تشک – ضدآب و ضد گردوغبار هستند.
- لایههای انتقال وزن: توزیع یکنواخت وزن بدن روی تشک و جلوگیری از نشستگی تشک
تشکهای سفت از مواد با کیفیتی تولید میشوند که برای استفاده در سرویس خواب ارزان و شیک انتخاب مناسبی هستند. در ادامه با مزایا و معایب تشکهای سفت بیشتر آشنا میشویم:
مزایا: تشکهای سفت بهگونهای طراحی شدهاند که از ستون فقرات حمایت کامل کرده و از دردهای عضلانی و استخوانی جلوگیری میکنند.
معایب: ممکن است برای افراد سبک وزن مشکلآفرین باشد؛ پس بهتر است پیش از انتخاب تشک ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید.
ماندگاری؛ مهمترین وجه تمایز تشک سفت نسبت به نرم
اگر بهدنبال بهترین مارک تشک طبی برای دیسک کمر همراه با ماندگاری بالا هستید و بین انتخاب تشکهای سفت و نرم دچار تردید شدهاید، پس از مشورت با پزشک از تشکهای سفت استفاده کنید. تشکهای سفت بهدلیل داشتن بیشترین میزان سفتی یکی از گزینههای مناسب برای افرادی است که با دیسک کمر دستوپنجه نرم میکنند.
کاهش کیفیت؛ تشک نرم به مرور زمان دچار نشست میشود
پس از گذشت مدت زمانی نهچندان طولانی، تشکهای نرم شکل اولیه خود را از دست میدهند. تشکهای نرم برای افرادی که اضافه وزن دارند یا برای تختهای دو نفره گزینه مناسبی نخواهد بود. در این شرایط بسیار زود حالت استاندارد و نرمی تشک از بین میرود و باید برای خرید محصولی جدید اقدام کرد. البته کیفیت و برند محصول نیز در این اتفاق تاثیر بسیاری میگذارد. بهعنوان مثال اگر با سوال تشک رویال بهتره یا خوشخواب مواجه شدید، پس از مشورت با پزشک میتوانید درجه نرمی مناسبی را با توجه به شرایط جسمانی و محیطی انتخاب کنید.
تشک سفت در استفاده دراز مدت ماندگاری بالایی دارد
تشکهای سفت برخلاف نرم، بهدلیل ساختار و متریالی که دارند، مدت زمان بیشتری به شکل اولیه باقی میمانند. این مواد تحت فشار و وزن بدن بهمرور زمان دچار فرورفتگی کمتری میشوند. البته کیفیت و برند تشک در دوام آن تاثیر بسزایی دارد.
تشکهای سفت از ستون فقرات به شکل بهتری حمایت میکنند و مانع از فرورفتگی بیش از اندازه بدن میشوند که در حفظ تعادل درست ستون فقرات و پیشگیری از کمردردهای احتمالی خواهد شد. یکی دیگر از عواملی که باعث دوام و ماندگاری بالای تشکهای سفت میشود، کاهش امکان نفوذ و رشد باکتریها و کپکها است.
استفاده از کدام تشک بهداشتیتر است؟ تشک نرم یا سفت؟
تعریق بیش از اندازه هنگام خواب و جریان نداشتن هوا بین تشک و بدن یکی از آزاردهندهترین اتفاقات در طول شب است. خیس شدن تشک عامل اصلی پیدایش کپک و قارچ میشود. قطعا تشکهای نرم بهدلیل تماس کامل با بدن و نبود جریان هوا بیشتر در معرض رشد کپک و قارچ هستند. در ادامه به بررسی تشکهای نرم و سفت از نظر بهداشتی خواهیم پرداخت.
تجمع گردوغبار و نفوذپذیری بالا در تشکهای نرم؛ اصلیترین عامل رشد کپک
تجمع گردوغبار و نفوذپذیری بالا در تشکهای نرم باعث رشد کپک میشوند. این اتفاق بهدلیل ساختار لطیفتر و متراکم نبودن مواد رخ میدهد. وجود رطوبت در تشک نیز بستر مناسبی برای رشد کپک را فراهم میکند. البته گرمای بدن نیز عامل دیگری است که به ایجاد قارچ منتهی میشود.
البته با استفاده از راهکارهای مختلف میتوان تشکهای نرم را بهداشتیتر کرد. بهعنوان مثال شما میتوانید با استفاده از روکشهای محافظ مخصوص تشک از ورود رطوبت و گردوغبار مانع شوید. یا با تهویه مناسب اتاق خواب و استفاده از دستگاههای رطوبتگیر بهراحتی از خوابیدن روی تشک نرم خود لذت ببرید.
تشک سفت؛ گزینهای مناسب برای رعایت اصول بهداشتی
تشکهای سفت بهدلیل ساختار محکم و مواد مقاومی که دارند در برابر رطوبت مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند و از نفوذ رطوبت و رشد قارچها جلوگیری میکنند. در واقع فاصله بین بدن و تشک نیز از تجمع تعریق در این فضا جلوگیری خواهد کرد. همچنین بهخاطر صاف و محکم بودن سطح تشک، این محصول بهراحتی تمیز میشود.
تجربه یک خواب آرام و راحت با تشکهای استاندارد
اگر عادت دارید به پشت بخوابید تشکهای طبی با سفتی متوسط گزینه بهتری است. اگر به پهلو میخوابید، تشکهای طبی نرم بهخاطر فشار کمتر به شانه و گردن برای شما بهتر خواهد بود. بهطورکلی توصیه میکنیم پیش از خرید تشک با پزشک متخصص مشورت کنید تا باتوجهبه آناتومی بدن محصولی را خریداری کنید که با تغییر در حالت خواب به ستون فقرات شما آسیبی وارد نکند. شما عزیزان میتوانید برای خرید بهترین تشکهای نرم یا سفت از برندهای مختلف به بخش فروشگاهی وستاچوب مراجعه کنید.